Raporty bieżące

• Wydarzenia kulturalne
  • Wyniki Finansowe

Pracownicy Millennium Leasing odznaczeni Złotymi Medalami Prezydenta RP

Edward Marek Łazarz oraz Radosław Szcześniak, przedstawiciele spółki Millennium Leasing, zostali odznaczeni Złotymi Medalami Prezydenta RP za Długoletnią Służbę. To odznaczenie dla osób, które miały istotny wpływ na rozwój branży leasingowej, szczególnie wyróżniły się w wykonywaniu pracy zawodowej oraz w działalności społecznej.

Dowiedz się więcej -Pracownicy Millennium Leasing odznaczeni Złotymi Medalami Prezydenta RP

Millennium PAY - nowość dla rynku e-commerce

Bank Millennium wprowadza dla swoich klientów firmowych, działających w branży e-commerce, bramkę płatniczą Millennium PAY. Umożliwia ona przyjmowanie w sklepach internetowych płatności w formie elektronicznej.

Dowiedz się więcej -Millennium PAY - nowość dla rynku e-commerce

Rusza kolejna odsłona akcji Our People’24: Save the Planet. Inicjatywa pracowników Banku Millennium oraz wolontariuszy Fundacji Banku Millennium. Program, który zrzesza pracowników wokół idei ochrony Planety, poprzez aktywności sportowe i prace wolontariackie.

Dowiedz się więcej -Grupa Banku Millennium powraca z akcją wspierającą planetę – Our People’24: Save the Planet

Najlepszy student ze stypendium Banku Millennium

Najlepszy student portugalistyki na Uniwersytecie Warszawskim odebrał stypendium fundowane przez Bank Millennium. Czek umożliwi wyjazd do Portugalii i udział w kursie pogłębiającym znajomość języka i kultury tego kraju.

Dowiedz się więcej -Najlepszy student ze stypendium Banku Millennium

Bank Millennium z tytułem Największa Innowacja Finansowa 2024

Nowa aplikacja dla firm Banku Millennium otrzymała tytuł Największej Innowacji w Finansach – w kategorii bankowość korporacyjna. Wyróżnienia przyznaje Magazyn Global Finance.

Dowiedz się więcej -Bank Millennium z tytułem Największa Innowacja Finansowa 2024

Lepsze wakacje z Bankiem Millennium

Bank Millennium wprowadzi kolejne ułatwienia przy płatnościach kartami w walutach obcych. Równocześnie poinformował, że wydał już ponad 500 tysięcy kart kredytowych.

Dowiedz się więcej -Lepsze wakacje z Bankiem Millennium

Bank Millennium rozwija płatności zbliżeniowe

Bank Millennium rozwija katalog płatności mobilnych, wycofując równocześnie z oferty starsze rozwiązania. Poinformował o wygaszeniu usługi mobilnych płatności zbliżeniowych kartą za pomocą aplikacji na platformie Android.

Dowiedz się więcej -Bank Millennium rozwija płatności zbliżeniowe

W tegorocznej edycji rankingu Złoty Bankier 2024 Bank Millennium zajął wysokie drugie miejsce w kategorii najlepsza wielokanałowa jakość obsługi, z różnicą jedynie 0,4 p.p. w stosunku do zwycięzcy. W kategorii karta płatnicza – najlepszy design złoto zdobyła wyjątkowa karta banku WWF Millennium Mastercard z wizerunkiem rysia, gatunku zagrożonego w Polsce wyginięciem. Na wyróżnienie zasłużyło również Konto 360° Junior, które zajęło trzecie miejsce w kategorii kont dla dzieci.

Dowiedz się więcej -Bank Millennium ponownie jednym z najlepszych w jakości obsługi, złoto dla karty WWF Millennium Mastercard, Konto 360°Junior na podium!

Już 10 maja rozpocznie się 21. edycja festiwalu Millennium Docs Against Gravity, którego Bank Millennium jest mecenasem od 19 lat. Z tej okazji bank przygotował wyjątkowy spot wizerunkowy, promujący jednocześnie ten największy w Polsce festiwal filmów dokumentalnych. W tym roku współpraca banku z festiwalem zostaje przedłużona o kolejne trzy lata.

Dowiedz się więcej -Nowy spot wizerunkowy Banku Millennium, przedłużenie współpracy z Millennium Docs Against Gravity

Bank Millennium SA wspiera zielone inwestycje

Bank Millennium SA udzielił zrównoważonego finansowania spółce Olivia Star S.A. Kwota transakcji, zrealizowanej w konsorcjum z innymi bankami, wyniosła blisko 83 mln euro.

Dowiedz się więcej -Bank Millennium SA wspiera zielone inwestycje