02.02.2018

Nowa odsłona oddziału Banku Millennium w Galerii Bałtyckiej

31 stycznia 2018 roku odbyło się nowe otwarcie oddziału Banku Millennium w popularnej galerii handlowej we Wrzeszczu. To drugi po Matarni oddział w nowoczesnej architektonicznie aranżacji.

Oddział banku w Galerii Bałtyckiej został zmodernizowany i teraz wyróżnia się na tle konkurencji nie tylko swoim innowacyjnym wyglądem, ale również unikalnym modelem obsługi, który skupia się przede wszystkim na rozmowie z klientem o jego oczekiwaniach i potrzebach.

- Naszym wyróżnikiem jest wysoka jakość obsługi klientów. Odwiedzający Galerię Bałtycką znają już nasz oddział i chętnie nas odwiedzają. Z myślą o ich komforcie, przenieśliśmy i zmodernizowaliśmy tę gdańską placówkę - mówi Artur Żurek, dyrektor Departamentu Wspomagania i Optymalizacji Sieci Bankowości Detalicznej Banku Millennium. Nasz nowy format oddziałów wyróżnia wygodna i przyjazna przestrzeń, która zapewnia klientom komfort podczas rozmów z opiekunem klienta. Z naszych obserwacji zachowań klientów wynika, że chociaż coraz częściej korzystają oni z kanałów cyfrowych, to jednak w dalszym ciągu cenią sobie bezpośredni kontakt z opiekunem klienta. Dlatego dbamy o to, aby przestrzeń naszych placówek sprzyjała rozmowom z klientami - dodaje Artur Żurek.

Klientów i pracowników nowego oddziału otacza stylowa i komfortowa aranżacja wnętrza, o którą zadbała pracownia architektoniczna Eksner Industry. Materiały wykończeniowe i detale wyposażenia są efektem obserwacji trendów w projektowaniu oraz zmian, jakie zachodzą w otoczeniu klientów Banku. Oddział zapewnia dodatkowe udogodnienia, np. stanowiska z dostępem do bankowości elektronicznej ― Millenetu oraz demo bankowości mobilnej na tablecie. Plakaty zastąpione zostały dużymi ekranami. Odwiedzający oddział klienci mogą też swobodnie korzystać z bankomatu i wpłatomatu, pozwalającego na wpłatę i wypłatę gotówki, a także operacje z użyciem BLIKA.

Bank Millennium posiada już ponad 10 podobnych oddziałów na terenie całej Polski, a w najbliższym czasie planuje nowe otwarcia oraz modernizacje kolejnych placówek.