28.06.2016

Blisko 50 tys. wniosków w programie Rodzina 500+ złożyli klienci Banku Millennium

Od momentu udostępnienia możliwości składania wniosków o świadczenie wychowawcze w ramach programu Rodzina 500+ za pośrednictwem systemu internetowego Banku Millennium, skorzystało z niej blisko 50 tys. osób. Warto pamiętać, że zostało jeszcze 4 dni, by złożyć wniosek i otrzymać pieniądze z wyrównaniem od kwietnia.

- Zachęcamy wszystkich klientów banku, którzy nie złożyli jeszcze wniosku, by zrobili to w ciągu najbliższych trzech dni. Mimo, że do programu można dołączyć w dowolnym momencie, to jeśli prześlemy wniosek do pierwszego lipca włącznie, to otrzymamy pieniądze z wyrównaniem od kwietnia. W przypadku wniosków złożonych po tej dacie, świadczenie będzie wypłacane od momentu złożenia wniosku. - mówi Iwona Jarzębska, Dyrektor Departamentu Public Relations w Banku Millennium.

Bank Millennium był jednym z pierwszych banków, które udostępniły swoim klientom możliwość składania wniosków o świadczenie wychowawcze w programie „Rodzina 500+” już 1 kwietnia. Wniosek może złożyć klient-rodzic uprawniony do otrzymania świadczenia, który ma konto w Banku Millennium i aktywny dostęp do systemu internetowego Millenet. Wniosek można złożyć wyłącznie przez Internet. Składanie wniosku jest całkowicie bezpłatne.

W niedalekiej przyszłości Bank Millennium planuje integrację systemu z platformą ZUS PUE, co umożliwi klientom wygodne, automatyczne przejście z poziomu systemu bankowego do platformy PUE ZUS, gdzie będzie możliwe np. sprawdzenie stanu swoich rozliczeń z ZUS.