30.03.2011

Bank Millennium otworzył już 40 tys. Dobrych Kont

W półtora miesiąca od wprowadzenia do oferty Dobrego Konta, Bank Millennium otworzył już 40 tys. takich rachunków. Konstrukcja oferty przyciąga do Banku Klientów aktywnie korzystających z konta osobistego.

Przed wprowadzeniem Dobrego Konta do oferty przeprowadziliśmy badania, które pozwoliły określić, jakie cechy powinien posiadać rachunek, aby zainteresowały się nim osoby aktywnie korzystające z konta osobistego. Pierwszy miesiąc pokazał, że Dobre Konto trafia w ich potrzeby. Zdecydowana większość Klientów, którzy dotychczas otworzyli Dobre Konto, wykonała już pierwsze transakcje - mówi Izabella Kamińska, Dyrektor Segmentu Klientów Detalicznych w Banku Millennium.
Najważniejsze cechy Dobrego Konta:

• 3% zwrotu wartości wydatków dokonanych kartą do Dobrego Konta w sklepach spożywczych, supermarketach i na stacjach benzynowych w całej Polsce (do 50 zł miesięcznie, czyli do 600 zł zwrotu rocznie)
  • 0 zł za prowadzenie konta
  • 0 zł za kartę do konta
  • 0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce
  • 0 zł za przelewy internetowe

Aby korzystać z 3% zwrotu wartości wydatków dokonanych kartą do konta oraz nie ponosić opłat za prowadzenie konta, kartę do konta i wypłaty ze wszystkich krajowych bankomatów, wystarczy, że łączne miesięczne wpływy na rachunek wyniosą min. 1000 zł oraz zostanie dokonana przynajmniej jedna w miesiącu płatność za zakupy kartą debetową Millennium Visa Dobre Konto. Niezależnie od spełnienia warunków w danym miesiącu, przelewy internetowe są bezpłatne. Dodatkową cechą rachunku jest możliwość korzystania z nieoprocentowanego limitu w koncie aż do siedmiu dni w miesiącu. Dostęp do obsługi konta przez telefon i Internet jest bezpłatny.
Dobre Konto można założyć w oddziałach Banku Millennium w całej Polsce oraz za pośrednictwem strony internetowej www.bankmillennium.pl.