Nowa reklama TV Pożyczki Gotówkowej (RRSO 7,68%)

23.05.2019

24 maja rozpoczyna się emisja nowej reklamy Pożyczki Gotówkowej Banku Millennium. Tym razem Radek Kotarski, twórca internetowych Polimatów, wyjaśnia nam pochodzenie słowa „pożyczać”.

Mało kto wie, że w języku polskim „pożyczać” pochodzi od słowa pożytek czyli korzyść, jak powiedzielibyśmy dzisiaj. Wiele korzyści może nam przynieść pożyczka gotówkowa na atrakcyjnych warunkach, dzięki której zyskamy możliwość rozwijania talentu dziecka czy pojedziemy na wymarzone wakacje.

W promocji „100 zł raty III edycja” Banku Millennium za każde pożyczone 5 tys. złotych klient płaci tylko 100 zł raty. Klient może wybrać jedną z czterech kwot pożyczki, dostępną zawsze na tych samych warunkach, z korzystną miesięczną ratą:

• 5 tys. zł z miesięczną ratą w wysokości 100 zł,
  • 10 tys. zł z miesięczną ratą w wysokości 200 zł,
  • 15 tys. zł z miesięczną ratą w wysokości 300 zł,
  • 20 tys. zł z miesięczną ratą w wysokości 400 zł.

W każdym przypadku pożyczka udzielana jest bez prowizji, na okres 5 lat. Promocyjne oprocentowanie wynosi 7,42%. Z oferty mogą skorzystać wszystkie osoby, które nie mają aktywnej umowy pożyczki w Banku Millennium w momencie składania wniosku. Promocja dotyczy pożyczek bez ubezpieczenia. Promocja „100 zł raty III edycja” trwa do 19 lipca 2019 r. Szczegółowe informacje oraz regulamin promocji są dostępne w oddziałach Banku Millennium oraz na stronie www.bankmillennium.pl/klienci-indywidualni/pozyczki.

Nową reklamę telewizyjną będzie można zobaczyć w stacjach ogólnopolskich, wybranych kanałach tematycznych oraz w kanale Banku Millennium na YouTube. Kampania reklamowa będzie prowadzona również w internecie. Kreację spotu przygotowała agencja Change Serviceplan, a za jego produkcję odpowiada Corner Shop. Media zakupił dom mediowy Initiative Media, działaniami w internecie zajmuje się Carat.

NOTA PRAWNA

Przykład reprezentatywny dla Pożyczki Gotówkowej z Promocją „100 zł raty III edycja”: Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 7,68%, całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów): 15 000 zł, całkowita kwota do zapłaty: 18 000,00 zł, oprocentowanie stałe 7,42%, całkowity koszt kredytu: 3000,00 zł (w tym: prowizja 0% (0,00 zł), odsetki 3000,00 zł, usługi dodatkowe 0,00 zł, 60 miesięcznych rat równych w wysokości 300,00 zł, pierwsza rata płatna po 30 dniach od uruchomienia środków. Kalkulacja została dokonana na dzień 12.03.2019 r. na reprezentatywnym przykładzie.

Promocja „100 zł raty III edycja” trwa od 01.04.2019 r. do 19.07.2019 r. i dotyczy nieubezpieczonych pożyczek gotówkowych udzielanych na okres 60 miesięcy z kwotą do wypłaty na podstawie umowy w wysokości 5000 zł lub 10 000 zł, lub 15 000 zł, lub 20 000 zł. Z Promocji mogą skorzystać Klienci, którzy w dniu wnioskowania nie posiadają pożyczki gotówkowej lub konsolidacyjnej w Banku. Promocja: nie łączy się z innymi promocjami dotyczącymi pożyczek gotówkowych, można z niej skorzystać tylko raz w trakcie jej trwania i nie obejmuje pożyczek przeznaczonych na spłatę innych produktów kredytowych. Szczegółowe warunki Promocji są zawarte w Regulaminie Promocji „100 zł raty III edycja” dostępnym w placówkach Banku oraz na stronie www.bankmillennium.pl.

Promocja łączy się z ofertą „Gwarancja Najniższego Oprocentowania”. Warunkiem skorzystania z Gwarancji Najniższego Oprocentowania jest przedstawienie przez Klienta, w ciągu 30 dni od dnia zawarcia umowy Pożyczki Gotówkowej z Bankiem Millennium, umowy kredytu/pożyczki zawartej z innym bankiem lub Europejskiego Formularza Informacyjnego wraz z decyzją kredytową dla tej samej kwoty pożyczki i okresu kredytowania. Oferta nie uwzględnia kredytów i pożyczek ratalnych oraz gotówkowych z rocznym oprocentowaniem nominalnym 0%, kart kredytowych, limitów w koncie osobistym oraz kredytów i pożyczek z zabezpieczeniem. Klient może skorzystać z oferty „Gwarancja Najniższego Oprocentowania” nie więcej niż raz w trakcie jej ważności. Szczegóły dotyczące warunków Gwarancji Najniższego Oprocentowania są zawarte w Regulaminie Pożyczki Gotówkowej z „Gwarancją Najniższego Oprocentowania” dostępnym w placówkach Banku i na stronie www.bankmillennium.pl.

Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 10,60%, całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów): 12 005,78 zł, całkowita kwota do zapłaty: 16 368,69 zł, oprocentowanie stałe 8,39%, całkowity koszt kredytu: 4362,91 zł (w tym: prowizja 5,15% (618,30 zł), odsetki 3744,61 zł, usługi dodatkowe 0 zł, w tym: opłata za Konto 360° 0 zł pod warunkiem min. 1000 zł wpływów zewnętrznych na konto i min. 1 płatności kartą do konta/BLIKIEM w miesiącu; w przeciwnym wypadku miesięczna opłata za prowadzenie rachunku płatniczego wynosi 8 zł), 77 miesięcznych rat równych w wysokości 212,58 zł. Kalkulacja została dokonana na dzień 05.10.2018 r. na reprezentatywnym przykładzie.

Szczegóły dotyczące zasad udzielania pożyczek są zawarte w Regulaminie kredytów i pożyczek udzielanych Klientom indywidualnym przez Bank Millennium S.A. Opłaty, prowizje i oprocentowanie są pobierane zgodnie z Cennikiem Pożyczki Gotówkowej. Wymienione wyżej dokumenty są dostępne w placówkach Banku i na stronie www.bankmillennium.pl. Bank każdorazowo ocenia zdolność i wiarygodność kredytową Wnioskodawcy przed udzieleniem pożyczki; w uzasadnionych przypadkach może odmówić jej udzielenia.